Omega-3-rasvahappo DHA edistää vauvan näön kehitystä

Omega-3-rasvahappoihin kuuluva dokosaheksaeenihappo DHA myötävaikuttaa vauvan näön kehitykseen. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA hyväksyi terveysväitteen helmikuussa.

Terveysväitteen kohderyhmiä ovat 0 - 12 kuukauden ikäiset korvikeruokitut vauvat ja kiinteitä ruokia syövät 6 - 12 -kuiset imetetyt vauvat.

Lasten kehitykseen ja terveyteen liittyviä terveysväitteitä käsittelevä asiantuntijapaneeli totesi, että korvikeruokittujen täysiaikaisten vauvojen näön kehitys oli parempi niillä vauvoilla, joiden korvikkeen sisältämästä rasvasta ainakin 0,3 prosenttia oli DHA:ta. Kyseinen määrä on paneelin mukaan helppo liittää osaksi normaalia tasapainoista ruokavaliota. Vertailuryhmien vauvat saivat korviketta ilman DHA-lisää tai olivat imetettyjä.

Paneeli korosti, että DHA-rikastettu korvike ei tuonut lisähyötyä täysimetettyyn kontrolliryhmään verrattuna. Äidinmaito sisältää omega-3 ja omega-6-rasvahappoja.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämä ravintokoostumustietokanta Fineli kertoo, että DHA on omega-3-sarjaan kuuluva monityydyttymätön rasvahappo, jota saadaan runsaimmin kalasta.

Lähde

Ei kommentteja: