Parhaat tavat pudottaa painoa

Uuden tutkimuksen mukaan Atkinsin dieetti sekä Painonvartijoiden ohjelma ovat parhaat tavat pudottaa painoa, kertoo brittilehti Telegrapgh.

Tutkimuksessa oli mukana muun muassa brittiläisiä ja australialaisia tutkijoita. Tulokset julkaistiin ensimmäisen kerran Nutrition-lehdessä. Tutkimuksen mukaan parhaiten paino putosi Atkinsin ja Painonvartijoiden ohjelmaa noudattamalla, ja kaikki tutkimuksessa mukana olleet laihdutusohjelmat osoittautuivat turvallisiksi.

Tutkimuksessa 300 ylipainoista koehenkilöä noudatti kahdeksan viikon ajan eri ruokavalioita. Vapaaehtoiset pitivät ruokapäiväkirjaa kaikista syömisistään. Atkinsin ruokavaliolla paino putosi keskimäärin noin viisi kiloa ja Painonvartijoiden ohjelmalla 4,7 kiloa. Kaksi muuta mukana ollutta dieettiä olivat Slim Fast -dieetti sekä Rosemary Conleyn kehittämä dieetti. Niiden tulokset jäivät selvästi heikommiksi.

Tutkijat uskovat, että Atkinsin dieetin salaisuutena voi olla se, että ruokavalio hillitsee ruokahalua. Atkinsin dieetti on herättänyt jo pitkään keskustelua ja sitä on väitetty epäterveelliseksi. Atkinsin ruokavaliossa karsitaan hiilihydraatit ja suositaan proteiinia ja rasvaa.

Painonvartijoiden dieetin ideana on, että kaikesta päivän aikana syödystä ruoasta kertyy pisteitä. Jokaisella on tietty ”pistekiintiö” päivälle. Pistekiintiö riippuu omasta painosta. Painonvartijoiden ohjelman mukaan ihminen saa syödä mitä haluaa, kunhan ei ylitä päivittäistä pistemäärää. Pisteitä kuitenkin kertyy eniten rasvaisista ruoista.

Lähde

Ei kommentteja: