Kivikautinen ruokavalio

Painonhallinnasta on tulossa länsimaissa yhä polttavampi ongelma, ja tilanteen synnyttämään keskusteluun osallistuu ravitsemustieteilijöiden ohella myös muiden tieteenalojen edustajia.

Käsitykset siitä mikä on terveellistä ja mikä epäterveellistä, eivät ole enää yhtä mustavalkoisia kuin ennen. Viime vuosikymmenien poikkitieteellisen ravitsemustutkimusten mukaan nykyisen länsimaisen ruokavalion ja ihmiselle luontaisen ravinnonkäytön välillä on kehityshistoriallinen ristiriita. Ihmiskeho elää yhä kivikautta.

Elimistöltä kuluu satoja, jopa tuhansia vuosia täysin uusiin ruoka-aineisiin sopeutumiseen. Kivikautinen kehomme reagoi teolliseen ruokaan lihomalla ja sairastumalla elämäntapasairauksiin.

Kivikautinen ruokavalio - painonhallintaan luonnon keinoin seuraa ravitsemuksellista kehitystarinaamme ensimmäisistä kädellisistä nykypäivään.

Kirja antaa suomalaisille, kalastajametsästäjien jälkeläisille avaimet luonnolliseen ja terveelliseen syömiseen. Kivikauden ruokavalio on tehokas ja vaivaton keino hallita painoa ja voida hyvin.

readme.fi

2 kommenttia:

Yvioon kirjoitti...

Jos siirtyy ihan kokonaan raakaruualle, niin on se aika kova muutos. Musta on kiva syödä salaatteja ja muuta vihreätä ja terveellistä.

Ja talvella kaikki terveellinen on Suomessa kallista, niin vaikea noudattaa kevyenpää ruokavaliota.

Omassa voinnissa huomaa kyllä, että kun syö salaatteja, niin ei ole niin väsynyt.

ravinto ja terveys kirjoitti...

Eipä kai kyse ole raakaruualle siirtymisestä. Kivikautinen ruokavalio sisältää lihaa, kalaa, hedelmiä, kasviksia, juureksia, munia ja pähkinöitä.

Vältettäviä elintarvikkeita ovat viljat sekä kaikki teollisesti jalostetut ruuat. Tarkoitus on syödä mahdollisimman luonnonmukaista ruokaa.

Kasvikset ovat talvella kalliita. Itse köyhänä suosin silloin juureksia ja pakastevihanneksia.