Miksi paino ei putoa? 4 mahdollista syytä

Tuntuuko painon pudottaminen vaikealta eikä laihtuminen tunnu käynnistyvän vaikka tekisit mitä? Tässä abcnews.com- sivustolta poimitut neljä mahdollista tekijää, jotka voivat pilata dieettisi sekä neuvot miten painon pudotusta voi yrittää tehostaa.

1. Noudatat huonoja neuvoja

Laihduttamisneuvot vaihtelevat joskus suuresti. 1970-luvulla muun muassa Amerikan terveysviranomaiset neuvoivat syömään paljon hiilihydraatteja ja vähän rasvaa, mikä aiheutti väestön kalorien saannin kasvun vuoteen 2000 mennessä. Lähes kaikki ekstrakalorit tulivat hiilihydraateista.

Tee näin: Ihmiset syövät liikaa hiilihydraatteja ei proteiinia tai rasvaa. Mikäli haluat siis laihtua, vähennä hiilihydraattien määrää. Niiden tehtävä on tuottaa energiaa ja ongelmia syntyykin usein juuri siksi, että useimmat ihmiset syövät enemmän energiaa kuin he voivat polttaa. Näin ylimääräiset hiilihydraatit muuttuvat kehossa rasvaksi ja ihminen lihoo. Paras hetki syödä hiilihydraattipitoista ruokaa on välittömästi harjoittelun jälkeen, jolloin kehon energiavarastot ovat pienet.

2. Syöt rasvattomia ruokia

Rasvattomat ruoat lihottavat. Cornellin yliopiston tutkimuksen mukaan ylipainoiset miehet ja naiset, joille tarjottiin vähärasvaisia M&M- karkkeja, söivät 47 % enemmän kaloreita kuin ne, joille annettiin tavallisia M&M- karkkeja. Todellisuudessa karkit olivat täysin samoja molemmissa ryhmissä. Vähärasvaiset tuotteet sisältävät keskimäärin 59 % vähemmän rasvaa, mutta vain 15 % vähemmän kaloreita kuin täysrasvaiset tuotteet.

Tee näin: Syö huoletta täysrasvaisia ruokia. Niissä on hieman enemmän kaloreita, mutta ne pitävät sinut myös pidempään kylläisenä kuin vähärasvaiset ruoat. Tämä puolestaan vähentää seuraavalla aterialla nauttimaasi kalorimäärää. Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että 60 % rasvaa sisältävä ruokavalio on yhtä tehokas laihtumisen kannalta kuin ruokavalio, jossa rasvan osuus on vain 20 %.

3. Et syö aamiaista


Tämä kaikkien tuntema neuvo on todellisuudessa hyvin tärkeä asia. Massachusettsin yliopiston tutkijat nimittäin huomasivat, että ihmiset jotka eivät syö aamiaista ovat lähes viisi kertaa todennäköisemmin lihavia kuin ne, joille se on jokapäiväinen tapa.

Tämä johtuu siitä, että 6 -8 tunnin yöunien jälkeen keho tarvitsee energiaa. Aamiaisen pois jättäminen aiheuttaa sen, että keho alkaa pakonomaisesti etsiä sokeria polttoaineekseen ja usein sitä on myös helposti saatavilla.

Tee näin: Syö ensimmäinen ateriasi noin 90 minuuttia heräämisen jälkeen. Tutkijat päätyivät nimittäin tulokseen, että aamiaisen venyttäminen tätä pidemmälle lisää ylipainoriskiä jopa 147 prosentilla. Hyvä tapa on myös juoda noin puoli litraa raikasta vettä heti heräämisen jälkeen. Saksalaistiedemiehet huomasivat hiljattain tehdyssä tutkimuksessaan, että tämä tapa tehosti aineenvaihduntaa noin 90 minuutiksi eteenpäin.

4. Syöt liikaa sokeria

Vähennä ruokavaliostasi lisättyjä sokereita eli tyhjiä kaloreita. Virvoitusjuomat, leivokset, aamiaismurot, karkit, hedelmäjuomat, kaakaot, jäätelöt ja maustetut jogurtit sisältävät näitä tyhjiä kaloreita. Suosi sen sijaan lihaa, vihanneksia, täysjyvää, kananmunaa, hedelmiä ja maitotuotteita, joita ei ole makeutettu.

Totuus on, että lisättyjen sokerien vähentäminen ruokavaliosta vähentää automaattisesti myös roskaruoan määrää ja muita tyhjiä kaloreita. Terveellisen ruokavalion vaikutusta voi tehostaa vielä entisestään tarkkailemalla hiilihydraattien määrää.

Tee näin: Lue tuoteselosteet tarkkaan ja vältä lisättyjä sokereita aamiaisessasi. Hyvä aamiainen sisältää esimerkiksi kananmunia. St. Louis yliopiston tutkijat huomasivat kananmunia aamiaiseksi syövien ihmisten syövän vähemmän kaloreita loppupäivän aikana.

Lähde: Tohtori.fi

Ei kommentteja: