Vatsarasva pelkää mustikkaa


Läski on kaikkein kavalinta, jos se asettuu asumaan vatsaan sisäelinten ympärille. Tällainen niin sanottu viskeraalirasva on lähtölaukaus niin kakkostyypin diabetekseen kuin sydäntauteihinkin. Tämä rasva ei ole kuitenkaan voittamatonta.

Uusimman tutkimuksen mukaan mustikka saattaa vähentää vatsaan lihasten alle pesiytyvän rasvan määrää, kertoo nettisivu WebMD. Tutkimus on tehty rotilla, mutta sen tulokset ovat vaikuttavia.

Rotilla, jotka saivat ruokavaliossaan mustikkajauhetta, oli vähemmän viskeraalirasvaa, matalampi kolesteroli sekä paremmat veren sokeriarvot kuin verrokeilla. Mustikka vaikutti rottiin jopa silloin, kun niillä oli muuten sydämelle epäterveellinen ruokavalio.

- Hedelmien ja vihannesten syönnin hyödyt ovat olleet tiedossa, mutta tämä mustikalla tehty tutkimus osoittaa, että marjan sisältämät luonnolliset ainesosat näyttävät lupaavan hyvää sydänterveyttä ajatellen, tutkija Steven Bolling Michiganin yliopistosta huomauttaa WebMD:n uutisessa.

Tutkijat epäilevät, että runsaasti antioksidantteja sisältävä mustikka saattaa muuttaa elimistön tapaa säilöä ja hyödyntää sokeria tai glukoosia energiaksi ja tätä kautta vähentää riskiä saada diabetes tai sydänsairaus.

Aiheesta tarvitaan lisää tutkimusta, jotta tuloksia voidaan suhteuttaa ihmisiin. Kuitenkin on jo esitetty näyttöä siitä, että miehillä, jotka joivat mustikkamehua säännöllisesti kolme viikkoa oli todettavissa jo lievää parantumista veren sokeripitoisuuksissa.

Lähde

Ei kommentteja: