Diabetesliitosta rikosilmoitus

Kirurgi, ortopedi ja traumatologian erikoislääkäri Antti Heikkilä on tehnyt rikosilmoituksen Diabetesliitosta.

Heikkilä ei hyväksy tapaa, jolla Diabetesliitto on toiminut hänen kirjoittamansa Diabeteksen hoito ruokavaliolla -kirjan suhteen. Liitto on hänen mukaansa ollut yhteydessä kirjakauppoihin, jotta nämä eivät ottaisi kirjaa myyntiin.

Heikkilä on vähähiilihydraattisen ruokavalion puolestapuhuja.

– Diabetesliitto on lähettänyt väärää tietoa kirjojen sisäänostajille. He väittävät minun sanoneen kirjassa, että ykköstyypin diabetes paranee dieetillä. Lisäksi he väittävät, että ohjeeni on hengenvaarallinen, Heikkilä sanoo.

Hänen mielestään kyse on liiketoiminnan tahallisesta vahingoittamisesta ja maineen mustaamisesta.

Tampereen poliisin rikoskomisarion Ossi Kaarion mukaan Heikkilä on tehnyt rikosilmoituksen Diabetesliitosta maaliskuun lopussa. Rikosepäilyn nimike on kunnianloukkaus. Tutkintaa ei ole toistaiseksi aloitettu eikä asian käsittelyn aikataulusta ole tarkkaa tietoa.

– Ennen kesälomien alkua on ehkä jo jotain tietoa, missä mennään, Kaario arvioi.

Diabetesliitto tietämätön ilmoituksesta


Diabetesliiton toimitusjohtajalle Jorma Huttuselle tieto rikosilmoituksesta on uutinen.

– Tätä on vaikea vakavasti kommentoida. Olemme pyrkineet jakamaan sitä tietoa, joka meillä tieteellisen tutkimuksen ja vallitsevan hoitokäsityksen mukaan on diabetesasioista, Huttunen sanoo.

– Jos katsoo sanakäänteitä, joita osapuolet ovat keskustelussa käyttäneet, jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä siitä, kuka mustamaalaa, Huttunen jatkaa.

Heikkilä kertoo blogissaan ruotsalaistapauksesta, jossa viranomainen olisi todennut vähähiilihydraattista ruokavaliota suosittelevan lääkärin olleen oikeassa. Tämä olisi hänen mukaansa muuttanut diabeetikkojen ruokasuosituksia Ruotsissa.

Huttusella on tähän selkeä kanta.

– Ei rikosprosessin kautta muuteta ruokavaliosuosituksia.

Lähde

Ei kommentteja: