Kaakaon juominen on useissa tutkimuksissa yhdistetty hieman pienentyneeseen sydäntautien ja aivohalvausten riskiin. Tähän viittaa myös kaakaotutkimusten pohjalta hiljattain tehty katsaustutkimus.
Circulation-lehdessä julkaistujen tulosten perusteella kaakaoon liitetyt terveyshyödyt johtuvat todennäköisesti sen sisältämistä flavonoideista, joiden oletetut terveysvaikutukset perustuvat niiden kykyyn vähentää vapaiden happiradikaalien haitallisia vaikutuksia kehossa. Epikatekiini-nimistä flavonoidia on kaakaon lisäksi mm. viinissä ja teessä.
Kappojen suklaissa kaakaon flavonoideja on kuitenkin niukasti. Suurin osa niistä tuhoutuu, kun kaakaosta jalostetaan makeampaa. Suklaissa on myös paljon sokeria ja maitoa ja siksi ne voivat edistää lihomista ja siihen liittyviä terveyshaittoja.
Lähde
1 kommentti:
Mutta mites prosenttisuklaat, siis nämä 75-95%. Varmasti maitokaakaota terveellisempiä.
Lähetä kommentti