Kaakaosta virtaa aivoille


Kaakaota suositellaan usein unijuomaksi ennen nukkumaan menoa, mutta kupillisella suklaajuomaa onkin piristävä vaikutus.

Suklaa tekee hyvää niin sielulle kuin ruumillekin, jos sitä nauttii kohtuudella, tiedemiehet sanovat.

Brittitutkimuksen mukaan tumman suklaan sisältämät flavonoidit lisäävät henkistä virkeyttä. Tutkijat uskovat, että flavonoidit leventävät verisuonia ja edistävät verenkiertoa aivoissa.

Tutkimuksessa 30 koehenkilöä suoritti laskutehtäviä ennen ja jälkeen runsaasti flavonoideja sisältävän kaakaojuoman nauttimista. Tutkijat havaitsivat, että kaakaon juominen vaikutti positiivisesti testihenkilöiden suorituksiin. Flavonoidit auttoivat myös testattavien väsymykseen laskutehtävien aikana. Piristävä vaikutus saatiin noin 500 milligramman flavonoidia sisältävällä annostuksella, eli noin viidellä palalla tummaa suklaata päivässä. Tätä suuremmalla annosmäärällä ei ollut samaa tehoa.

Kaakaon lisäksi esimerkiksi punaviinissä, teessä, oliiviöljyssä, sipulissa, purjossa ja mustikoissa on hyvää tekeviä flavonoideja. Tutkijat suosittelevatkin kasvisten määrän lisäämistä ruokavalioon, sillä niissä on useita eri terveysvaikutuksia.

Suklaasta saa siis virtaa, jos sitä nauttii kohtuudella, sillä ikävä tosiasia on, että herkku sisältää paljon sokeria ja rasvaa.

Lähde

1 kommentti:

Jari kirjoitti...

Tumma suklaa on terveellistä, sillä siinä suojaravinteita on erityisen paljon mutta sokeria vain vähän.

Rasvan haitallisuus taasen on pelkkä myytti.