6 hyvää syytä juoda vihreää teetä

Vihreän teen terveysvaikutuksista on puhuttu jo niin pitkään, että niitä on vaikea sivuuttaa. Voisi kuvitella, että sairauksia ja tulehduksia ehkäisevä antioksidantti olisi jo sinällään tarpeeksi hyvä syy nauttia tätä ihmejuomaa, mutta se sisältää paljon muutakin.

Tässä RealAge-verkkosivun listaamat 6 syytä, miksi vihreän teen nauttiminen on niin terveellistä:

1. Syöpäriskisi pienenee

Vihreän teen sisältämät polyfenolit näyttäisivät pitävän syöpäsolujen kehityksen kurissa muun muassa vähentämällä uusien verisuonien syntyä, joita syöpäpesäkkeet tarvitsevat elääkseen. Tutkimuksessa toisensa jälkeen on todettu, että säännöllinen vihreän teen nauttiminen vähentää rinta-, vatsa-, ruokatorvi-, suolisto- ja eturauhassyöpää.

2. Ihosi rauhoittuu

Haavoja, naarmuja ja puremia voi hoitaa vihreässä teessä kostutetulla pumpulilla, sillä tee on luonnostaan antiseptinen ja se lievittää kutinaa sekä turvotusta. Kokeile teetä naarmuihin, auringonpolttamiin tai turvonneisiin silmiin.

3. Verenpaineesi tasaantuu

Vaikka sinulla olisikin normaali verenpaine, sen ylläpitäminen aina samana on toinen juttu. On todettu, että ihmiset jotka juovat vain puoli kuppia vihreää teetä päivässä vähentävät korkean verenpaineen riskiä lähes 50 prosentilla. Taas asialla ovat polyfenolit, jotka pitävät verisuonet avoinna ja estävät näin korkeaa verenpainetta.

4. Muistisi pysyy virkeänä

Vihreä saattaa pitää myös mielen virkeänä ja aivotoiminna selkeänä. Vihreän teen juomisen on todettu vähentävän aivohermovaurioita, joita ilmenee Alzheimerin ja Parkinsonin taudeissa.

5. Pysyt nuorempana

Olet yhtä nuori ja terve kuin valtimosi. On siis syytä taistella verisuonten kalkkeutumista vastaan, sillä se lisää sydänsairauksien riskiä, vähentää energiaasi ja lisää vuosia todelliseen ikääsi. Jo kolme desiä vihreää teetä päivässä estää tämän. Lisäksi se estää liian rasvan ja kolesterolin imetymistä elimistöösi.

6. Painosi putoaa

Kyllä, vielä tämäkin! Näyttäisi siltä, että vihreä tee kiihdyttää kalorien palamista ja vaikka kyseessä onkin pieni apu, on se kuitenkin askel oikeaan suuntaan.

Lähde

1 kommentti:

Swanfly kirjoitti...

kiitos tästä, alanpa juomaan vihreää teetä!