Tee on vettä terveellisempi juoma

Teen antioksidantit suojaavat sydänkohtaukselta, tuore brittitutkimus väittää.

Tee voi olla vettäkin terveellisempi janojuoma, väittää European Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistu brittitutkimus.

Vastoin yleistä luuloa tee ei poista elimistöstä nestettä vaan täyttää päivän juomakiintiön yhtä hyvin kuin vesi. Lisäksi teen sisältämät antioksidantit voivat suojella elimistöä joiltakin syöviltä ja vähentää sydänkohtauksen riskiä. Suojaavan vaikutuksen saavuttamiseksi teetä pitäisi nauttia kolmesta neljään kuppia päivässä.

Hyväksi hampaille

Lontoon Kings Collegen tutkijoiden mukaan tee on erityisen tärkeä juoma iäkkäille ihmisille.

- Vanhemman ikäpolven keskuudessa tee muodostaa jopa 70 prosenttia päivittäisestä nesteen saannista, tutkimusta vetänyt tohtori Carrie Ruxton korostaa BBC:lle.

Ruxton listaa teen hyviin puoliin myös sen sisältämän fluorin, joka suojelee hampaita reikiintymiseltä. Hampaille vahingollisten virvoitusjuomien suosio on vähentänyt selvästi teen kulutusta Isossa-Britanniassa.

Tutkijoiden mukaan ihmejuoman kulutukselle ei ole varsinaisia rajoja. Koska tee imee ruoasta rautaa, anemiasta kärsivien ihmisten ei kannata juoda sitä aterioiden yhteydessä.

Ruxtonin mukaan tutkimus oli täysin riippumaton huolimatta siitä, että yksi rahoittajista oli teen kulutusta edistävä The Tea Council -järjestö.

Lähde

Ei kommentteja: